Over Grote Letter Bibliotheek

Historie

Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek is een traditioneel familiebedrijf dat zijn levenslicht zag in 1969 toen de heer Jan Tholenaar had besloten het Engelse idee om van reguliere boeken een grote letter editie te maken in Nederland te ontwikkelen. Vanuit Abcoude is GLB doorgegroeid tot de grootste grote letter boek uitgever van Nederland. Het familiebedrijf kreeg in 1995 een vervolg toen Reinoud Tholenaar samen met zijn vrouw Betty het van zijn vader overnam. Per 1 september 2014 werd het bedrijf overgenomen door Werner Bartelds en valt het onder de holding van Sunny Afternoon Publishing Group. Grote Letter Bibliotheek is ondertussen verhuisd van Abcoude naar Deventer en houdt kantoor in de gezellige historische binnenstad.

Waarom grote letters?

Boeken met een grotere letter hebben het voordeel dat ze gemakkelijker leesbaar zijn. Dit is ideaal voor mensen die moeite hebben met het lezen van normale boeken die vaak in (te) kleine letters zijn gedrukt. Ook voor mensen met een visuele handicap, zowel jong als oud, hebben grote letters het voordeel dat het minder vermoeiend is. Misschien kan het nog lekker zonder bril of in ieder geval toch zonder loep.
Gewoon lekker en makkelijk lezen op elke gewenste plek is fijn en ontspannend.

Wij vinden dat mensen het plezier in lezen moeten kunnen behouden door hen ook de mogelijkheid te bieden boeken met grote letters te lezen als het ‘gewoon’ niet meer kan. Dit doen wij ook vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid: als je ouder wordt wil dat niet zeggen dat je je niet meer zou moeten kunnen ontwikkelen als mens, in tegendeel!

Waarom boeken van de Grote Letter Bibliotheek?

Genres die aansluiten bij de moderne mens met een brede interesse. Onze boeken zijn van hoge kwaliteit: stevig gebonden in een harde band. Gemaakt op papier dat het milieu het minst belast (FSC-papier). Kleine voorraden, dus zo min mogelijk overbodige productie.